Snow Academy Sinaia http://www.snowboardromania.ro/

duminică, 5 februarie 2012

Rider Toma- Whistler Experience






Experienta schiului si a snowboardingului la Whistler

Cu toate ca sporturile de iarna in Whistler exista doar de aproximativ 30-40 de ani, fata de cei 200 de ani de schi din Europa, am regasit unul dintre putinele locuri in care oamenii au un vibe pozitiv.

In snowparcul PRO ,unde am vazut cele mai mari kickere ,nu exista nici un pretender, mimator sau wanna be ( nici n ar putea ..landingul aflat la cei 25 m ,face selectia naturala )Riderii locali nu sunt toti pro ,unii sunt bucatari ,altii angajati prin statiune doar ca sa aiba un loc de munca seara ,iar dimineata la prima ora sa fie pe partie.

I-am intrebat despre celebrele party uri de rideri ( precum cele din Romania ) si bineinteles am primit raspunsul asteptat ... Prefera sa se dea decat sa rateze o zi de dat , si cand spun ca se dau chiar se dau (jump uri de peste 20-25 m, iar despre freestyle nu mai vorbesc ca nu stiu ce executa in cele 3-4 rotatii in aer pe care le fac).

Whistler ul real nu este cel din filmele de snowboarding, Exista 173 de ghetari in spatele Whistler ului si daca n ai resurse nu ajungi la ei.
Desigur in fiecare loc exista categoria de mimatori care se afla in randul instructorilor ,aproape un sfert dintre instructorii de aici au ocazia sa se pregateasca cu traineri confirmati de timp si rezultate si n-o fac. Probabil asa se intampla atunci cand doresti sa lucrezi cantitate.

Pe scurt este intr-adevar, The Beautifull British Columbia ,dar ai nevoie si de bani ca sa te bucuri de Whistler asa cum il vedeti in filme.

Niciun comentariu:

Arhivă blog